BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Едва 11 протокола на секционни комисии са обработени в Русе към полунощ

Едва 11 протокола на секционни комисии от общо 348 в Русенско са обработени към полунощ. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в крайдунавския град Милена Хинкова пред БТА

Тя обясни, че има голямо забавяне при обработването на протоколите на секциите, където се е гласувало машинно и с хартиени бюлетини.

Отделно, оказало се, че устройствата в четири секции били разменени. За проблема се разбрало в края на изборния ден, когато номерът на разпечатаната разписка не отговарял на този на секцията.

Хинкова съобщи, че коалиция „БСП за България“ води с 28,57 процента в Русенско при обработени 11 протокола на секционни избирателни комисии от общо 348.

На второ място е ГЕРБ с 22,62 процента, а на трето е „Има такъв народ“, която получава 18,10 на сто. След тях се нарежда ВМРО-БНД – с 5,48 на сто, и „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ – с по 4,52 процента. ДПС е с 2,14 на сто.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!