BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Евакуират децата от село Николово и град Мартен

Евакуират децата в широк периметър край „Дунарит„.

Извънредната ситуация в русенския заводДунарит“ бе потвърдена и от говорителя на областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева. Военният завод гори.

В механичен цех са се възпламенили разредители за обезмасляване. Веднага на място са пристигнали три екипа на противопожарната служба, които бързо са загасили запалването.

„В населението места в близост – село Николово и град Мартен, са предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата, за да се избегнат наранявания при евентуална взривна вълна“, каза кметът на Русе Пламен Стоилов, цитиран от bTV.

Извънредната ситуация в русенския заводДунарит
Видео: bTV

„Има опасност пожарът да се разпространи и да засегне други обекти. Осигурен е оглед от въздуха“, допълни той. За момента няма пострадали хора, всички са евакуирани. С дрон се извършва разузнаване, оглежда се обстановката, за да бъде добита представа как да бъде погасяван пожара и откъде да се подходи към цеха.

„Към 11 часа ни съобщиха да се евакуираме веднага“, разказаха работници. Друг служител на завода обясни, че казан, в който се забъркват взривни вещества се е самозапалил. Работникът Ангел Паламарков обясни пред „Монитор“, че хората не се страхуват. По думите му евакуацията е била извършена много бързо – за 15 минути, а горящия цех се намира на 4-5 километра от портала.

Според Паламарков, който е работил в завода и при голямата експлозия през 2003-а, не би трябвало да се стигне до взрив.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!