BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Симеонов: Оттеглих се сега, за да може всеки кмет, ако реши да включи клуба в своята кампания

В разгара на футболния сезон, спортният клуб Дунав Русе остана без президент. Феновете са притеснени, че отборът може да се разпадне.

В началото на кметската кампания дългогодишният президент на клуба Симеон Симеонов-Доктора обяви, че се оттегля от управлението. Решението му предизвика смут сред феновете, които разказаха, че са разочаровани, предава bTV.

Освен това запалянковците искат в Русе да има футбол. По думите им Симеонов е имал добра връзка с кмета на града Пламен Стоилов. Тъй като той няма да се кандидатира за следващ мандат, Доктора също решава да се оттегли.

Симеонов е президент на клуба повече от 10 г. Доктор по професия и бизнесмен.

По думите му решението му е в най-подходящото време, тъй като в предизборната обстановка, всеки кмет, ако реши, да може да включи клуба в своята кампания.

Смята, че това обвързва спорта с политиката, но в общество, в което клуба не може да се издържа от телевизионни права и билети, липсва друго решение.

Според Търговския регистър Симеонов има фирми с различна дейност. С едната общината има сключен договор за пръскане срещу комари. Друга е направила ремонта на стадион Дунав за малко над милион лева. Тогава общината го дава на концесия за 35 години.

Готов е да предостъпи собствеността на Дунав Русе ако се появи сериозен кандидат, който да стопанисва клуба. Признава, че години наред претърпява големи загуби, най-вече емоционални.

Настоящият кмет на Русе – Пламен Стоилов отказа интервю с аргумента, че бъдещият кмет на града трябва да мисли как да помогне на отбора оттук нататък.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!