BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Симеонов: Нито една русенска фирма не помага на Дунав

Босът на Дунав д-р Симеон Симеонов разкри, че клубът е трябвало да има нови собственици още на 4 август, но кандидат-купувачите не са изпълнили поетите обещания. Симеонов е направил изпълнителния директор на клуба Огнян Цветанов пълномощник на акциите.

„След 10 години начело на Дунав дойде време, в което трябва да приключа с футбола. Причината е, че се чувствам изчерпан. Когато човек няма възможност да развива един проект, е редно да си тръгне. Не мога да помогна по никакъв начин, включително и финансово.“

„Като пълномощник на акциите си, а аз съм 100 процента собственик на клуба, съм направил изпълнителния директор на клуба Огнян Цветанов. Днес е последният ден, в който говоря на тази тема. От тук нататък всеки, който желае, може да се свърже с Огнян Цветанов и да вземе акциите.“

„Има условие – да внесе гаранция, за да сме сигурни, че ще е човек, който ще стопанисва клуба. Има подписан договор с чужд инвеститор, който трябваше да влезе в сила на 4 август т.г., при условие, че бъде преведена обещана сума по сметката на клуба, но това все още не е факт. Така щях да съм спокоен за клуба през идната година“, каза Симеонов.

Симеонов каза още, че според него развитието на футбола в Русе трябва да се осъществи чрез широко акционерно дружество с миноритарно общинско участие, което гарантира контрол от страна на общината, както и участието й в бюджета на отбора.

„За съжаление към днешна дата нито една русенска фирма не помага на футболния клуб, с много дребни изключения“, каза още Симеонов и допълни, че около 2 млн. лева е бюджетът на клуба.

В крайдунавския град той участва в среща, инициирана от Централния клуб на привържениците на ФК ДунавДунав завинаги“. В нея се включиха и част от кандидатите за кмет на Русе. Целта е да се гарантира стабилното бъдеще на футболния клуб.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!