BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Динко от Ямбол разчиства булевард „Христо Ботев“ в Русе

Румънски циментовоз се преобърна тази нощ на булевард „Христо Ботев“ в Русе.

Шофьорът е загубил управление и е навлязъл в разделителната ивица, ударил се е в стълб от уличното осветление и се е обърнал на една страна, препречвайки пътя и в двете посоки. За негов късмет при инцидента е пострадал леко, без опасност за живота.

Камионът е пътувал от Девня към Дунав мост, натоварен с 30 тона цимент. При катастрофата част от товара се е разпилял, а по платното са се разхвърчали парчета от предницата. Предполага се, че водачът е задрямал за момент и не е овладял циментовоза, предаде Русе Медиа.

Заради инцидента се наложи пътят да бъде затворен и в двете посоки, докато върви операцията по изправянето на камиона. На място е извикана фирмата на Динко Вълев, по-известен като ловеца на мигранти Динко от Ямбол, която е специализирана в работа с ТИР-ове. Той е включил в акцията, която е продължила близо шест часа, три камиона.

„От 2 часа през нощта сме тук, няма как да го изправиш, почти 52-53 тона общо тегло. Три камиона съм докарал, да може да стане по-лесно, но и с трите камиона, пак видяхме зор. Но аз си знам моята работа, професионалист съм вече в това отношение и се надявам, че го направихме безупречно“, сподели Динко.

Причините за инцидента се изясняват от полицията. Заради разчистването на пътя движението е пренасочено по обходни маршрути.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!