BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца изучаваха живота на праисторическите хора

Деца изучаваха живота на праисторическите хора.

Интерактивният модул от проекта „В дрехите на историята – обучение в култура“, който се реализира от русенския музей с подкрепата на Министерството на културата, разказа на подрастващите какво е било всекидневието на хората преди 6500 г. пр. Хр. – по какъв начин са изграждали селищата си, как са намирали храната си, кои са светилищата и култовите им предмети.

Момчетата и момичетата от Комплекса за социални услуги за деца и семейства решаваха праисторическа кръстословица, правиха пещерни рисунки с въглен, реставрираха счупен праисторически съд.

Дейностите по проект „В дрехите на историята – обучение в култура“ предвиждат провеждането на общо четири тематични работилници, посветени на няколко периода – Праистория, Римска епоха, Средновековие и Модерност.

В тях ще се включат 60 ученици от четири учебни заведения, както и възпитаници на Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Целта е чрез интерактивни занимания в музейна среда да се достигне до получаване на трайни знания по разглежданите теми и до формиране на базисни умения за извличане на информация при работа с експонати.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!