BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Делото за спирането на карусели от инсталацията за леене на алуминий на „Монтюпе“ продължава днес

Делото, свързано със спирането на карусели 7 и 8 на инсталацията за леене на алуминий в завода за производство на алуминиеви автомобилни детайли и части „Монтюпе“ ще се гледа сега в открито съдебно заседание в Административния съд в Русе. /на снимка – архив от съдебното заседание през юни/ РИОСВ спря експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминий в Завода за производство на алуминиеви автомобилни детайли и части „Монтюпе“ чрез пломбиране на каруселните устройства 7 и 8 в производствено хале № 3.

В хода на производството през юни съдебният състав прецени необходимостта от възлагането на комплексна техническа експертиза с вещи лица, като постанови тя да бъде техническа и екологична. Двете заключения на двете вещи лица са били внесени по различно време. Едното е било преди по-малко от седем дни – необходимият срок за да могат да се запознаят страните по делото. Това бе основата на искането на адвоката на Монтюпе за отлагане на делото и насрочване на нова дата.

Съдът прецени,
че липсва възможност да бъде прието само едното от заключенията на вещите лица,
тъй като въпросите обвързват и двете направени експертизи и затова постанови
нова дата за гледане на делото – 5 септември.

Сподели:

Източник: Rousse.Info

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!