BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама дрогирани шофьори „изгоряха“ в Русе

Досъдебно производство е образувано срещу водач, заловен от полицията да управлява, след употреба на наркотици и без книжка, кола с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС.

На 18 септември около 10:30 часа на улица „Рига“ в Русе, служители от Второ РУ са спрели за проверка лек автомобил с марка „Крайслер“ и са установили като водач мъж от Русе на 43 години. При проверката станало още ясно, че той управлява превозното средство, след като е лишен по административен ред, а освен това справки за автомобила показали, че е с прекратена регистрация, а регистрационните табели, които са му поставени са издадени за друго МПС. За съдействие при проверката са повикани и пътни полицаи.

На водача е направена проба с техническо средство, която е дала положителна реакция за употреба на наркотициметамфетамин. Полицаите са документирали случая, като на 43-годишния са съставени актове, като му е издаден и талон за медицинско изследване, след което е бил задържан и конвоиран до болницата, за да даде проби за химичен анализ.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за престъпления.

Бързо производство е образувано срещу друг водач за управление на МПС след употреба на наркотици.

На 19 септември около 04:00 часа на кръстовището на улица „Връшка чука“ и улица „Казанлък“ в град Русе, служители от Първо РУ са спрели и извършили проверка на лек автомобил „Фиат Стило“ с русенска регистрация, с водач 21-годишен русенец.

Служителите се усъмнили, че водачът управлява колата след употребата на наркотични вещества и са повикали екип пътни полицаи, за да му извършат проверка за това. Пробата с техническо средство потвърдила съмненията на униформените, като показала положителен резултат за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин.

На 21-годишния е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е задържан и конвоиран да болница „Канев“, където пред медицинско лице е отказал да даде проби за медицинско и химическо изследване.

По случая е образувано бързо производство за престъпление.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!