BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

График на мобилните екипи от ОДМВР – Русе за октомври 2019 година ​ ​

През месец октомври 2019 година мобилните екипи от ОДМВРРусе ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в областта по следния график:

населено място

дата

час*

с. Червена вода
с. Семерджиево
с. Бъзън
с. Писанец

17.10.2019 г.

10:00 – 15:00 ч.

с. Кривня
гр. Сеново
гр. Глоджево
с. Смирненски

24.10.2019 г.

10:00 – 15:00 ч.

с. Пиргово
с. Красен
с. Божичен
с. Иваново

31.10.2019 г.

10:00 – 15:00 ч.

     

* Гражданите ще се уведомяват, чрез кметовете или представителите на съответната местна администрация за местата на срещите и по-конкретни часове.

Ръководството на ОДМВРРусе въведе и реализира организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември 2017 година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън областния град. Целта е хората да имат възможност пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място или според района по местоизвършване на деянието/нарушението и се предприемат действия за проверка. Сигналите, касаещи други институции, служителите препращат по компетентност към звената на съответните държавни или местни администрации.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!