BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Главният бушон на ГЕРБ в Русе даде на късо

Главният бушон на ГЕРБ – Русе Пламен Нунев изгоря и замириса на бакелит

Русенци се притесниха дали няма обгазяване от някое предприятие, в квартал „Селеметя“ останаха без ток, а хората в Бяла си лееха куршум. 

Промените по върховете на ГЕРБ дойдоха след срамния резултат от парламентарните избори, което доведе до оставката на Пламен Нунев

Дългогодишният координатор в Русе най-накрая официално излезе от изпълнителната комисия на ГЕРБ, но Нунев все пак остава депутат в новия парламент.

„Вече 15 години съм областен лидер, последният мохикан, който е време да се оттегли, за да има наистина промяна и да се даде път на нови лица в местната структура. Дори и да не съм вече ръководител, ще продължа да работя за партията в областта и ще помагам с всичко, с което мога. За мен партийната работа е апостолска“, заяви Нунев.

Общо трима души от изпълнителната комисия на партията ще напуснат ръководството, потвърди в ефира на Bulgaria ON AIR Тома Биков.

От ръководството на партията излизат кметът на София Йорданка Фандъкова и бившият председател на бюджетната комисия в 44-ото Народно събрание Менда Стоянова.

„Не смятам, че има радикализъм в такива промени. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, за да бъде партията адекватна в тази ситуация. Има нова ситуация и трябва нов подход“, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той определи като задоволителен изборният резултат на коалицията ГЕРБ\СДС, но постави акцент върху загубата в столицата, където Демократична България взе два от трите избирателни района.

„В София, в моя избирателен район 24 МИР, както и 23-ти не се представихме добре и трябва да видим защо се е случило така“, добави депутатът.

Промените в ръководството обаче няма да се ограничат само с отстраняването на Йорданка Фандъкова. 

Критики за незадоволителните резултати на ГЕРБ са понесли и други кметове, начело със считаните за отличници Димитър Николов и Живко Тодоров. Борисов нямал обяснение защо резултатите на ГЕРБ в Бургас и Стара Загора са такива, след като правителството изля стотици милиони в тези градове. Под въпрос е и политическото бъдеще на Красимир Велчев. В изпълнителната комисия със сигурност остават знаковите фигури в ГЕРБ – Томислав Дончев, Даниела Дариткова, Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!