BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Галина Бобева: Уязвими сме с наказанията за маските

Остри реакции след като стана ясно, че Министерството на здравеопазването готви заповед за задължително носене на маски в час за всички ученици

В момента мярката е препоръчителна. Директори и учители са категорични, че контролът е трудно постижим.  Все по-трудно е да се следи дали правилата се спазват, разкрива Bulgaria ON AIR

Ще направим всичко възможно това да се контролира. Относно наказанията, тук бих казала, че ще бъдем малко уязвими, според правилника на гимназията при забележка, поставена на даден ученик, при 5 забележки има право класния ръководител да предложи ученика за наказание със забележка„, коментира директорът на МГ „Баба Тонка“ в  Русе – Галина Бобева.

Седмокласникът Любомир Дамянов определя носенето на маска в училище като неприятно. Казва, че когато учителят е с поставена маска процесът се усложнява допълнително.

Чуват се по-заглушено и се налага често да повтарят какво са казали, но няма как. Няма да е удобно много, но във връзка с епидемичната обстановка, трябва да се спазват тези правила“, каза той.

Преподавателите също споделят мнението, че децата ги разбират по-трудно с маска, но са готови на отстъпка, само за да останат в присъствена форма на обучение.

Ако стане задължително със заповед, това може би е хубаво от гледна точка на това, че бихме останали присъствено. Доколко за учениците е добре – не знам, така или иначе учителите сме с маски, учениците не говорят толкова по време на час и за тях няма да е кой знае какъв проблем, защото за мен говоренето с маска е проблем. Установих, че ми е трудно да дишам, като говоря непрекъснато„, сподели учителят по физика Даниела Иванова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!