BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В село Обретеник представиха стихосбирка на местната поетеса Татяна Кирилова

В село Обретеник представиха стихосбирката „Гласове в полет“ на местната поетеса Татяна Кирилова.

Книгата е издадена с финансовата подкрепа на Народно читалищеХристо Ботев – 1928″ в селото. По време на литературното четене беше прожектирана част от филма „Жътва“, който е сниман в селото, предава Кис 13.

Идеята за издаването на стихосбирката „Гласове в полет“ е основно на служителите от Народно читалищеХристо Ботев – 1928″ в село Обретеник. Това е първата книга, която читалището в село Обретеник издава само. Първоначално стиховете били изложени като отделни произведения и като изрезки от вестници, където са публикувани.

Татяна Кирилова започва да пише стихове още като ученичка в четвърти клас. Затова стиховете от детския период на авторката представиха ученици от Основно училище „Петко Рачов Славейков“, част от група за художествено слово към читалището. 

В знак на благодарност за издаването на стихосбирката, читалището получи икона на Вяра, Надежда и Любов. От своя страна председателят на просветното средище Еленка Стаматова подари на Татяна Кирилова голяма кошница с цветя с пожелания за бъдещи успехи. Освен стихосбирката „Гласове в полет“ всички гости на събитието получиха и книга за село Обретеник.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!