BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вълна от съпричастност към възрастен мъж в Русе

Десетки помагат на мъжа, който изгуби пенсията си от 140 лева

Вълна от съпричастност в Русе след обява за изгубена пенсия.

Възрастен човек, който изгубил 140 лева, обявил награда. Поставил бележка на вратата на аптека. Историята му трогнала Венелин Руменов. И решил да помогне.

Разбрахме се да направим много набързо една кампания с дарителска кутия, която да сложим в аптеката. И всеки, който дойде, да може помогне с парички„, обясни пред камерата на Bulgaria On Air Венелин.

Мнозина се включили в благородната акция. От аптеката казват, че възрастният човек е техен редовен клиент. Днес не са очаквали толкова хора да се отзоват.

Човекът дълго време стоя тук, обикалял е целият квартал, разпитвал е, явно никой не е могъл да му помогне. Той е много възрастен човек, който явно живее от таи малка пенсия само. И много хора продължават да идват и питат за кутията„, радва се на добротата на хората фармацевтът Ирена Ашминова.

Снимката събира стотици коментари и желаещи да дадат пари за възстановяване на сумата.

Тази сутрин прочетох в група във Facebook и реших да мина да дам и аз каквото мога. Просто все едно е мой родител, който си е загубил пенсията и реших да помогна„, сподели Маринка Димитрова

Хубаво е, че толкова много хора бързо се организираха да помогнат на човека. Сега ще може и да изкара едни хубави празници и да му е по-леко зимата. Парите са повече и дано му помогнат за по-дълго време„, надява се Елвира Димитрова.

Предстои организаторите да отворят кутията и да предадат събраната сума пари на възрастния човек.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!