BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всички работници са евакуирани от Дунарит

Всички работници вече са евакуирани.

Гори тротилният склад на военния завод „Дунарит“ в Русе. Към момента няма опасност от експлозия в завода. По първоначална информация няма данни за пострадали, съобщи NOVA

„Всички работници вече са евакуирани и няма опасност за техния живот“, заяви началникът на на Пожарната служба в Русе – комисар Димитър Павлов.

Горящият цех е мястото, където се завършва окомплектовката на бомбите. По неофициална информация горят кабели. Коли на полицията и на пожарната са отцепили голям периметър около горящия завод.

На около 2 км от разклона за „Дунарит“ полицейски екипи спират движението и го пренасочват по обиколни маршрути. Преди малко е преминал и автобус с изведените от завода работници.

Предстои пожарът да бъде локализиран.

„Към 11:00 часа ни съобщиха да се евакуираме веднага“, разказаха работници, цитирани от БТА. Друг служител на завода обясни, че казан, в който се забъркват взривни вещества се е самозапалил.

Всички екипи на пожарната са на мястото на инцидента. Областният управител също пътува към завода.

Припомняме, че преди повече от 20 години след голяма експлозия в цеха загинаха хора, бяха нанесени и огромни щети по домовете на населението в околните села.

Очаквайте подробности!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!