BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всички машини за гласуване са доставени по секциите в Русенско

Налице са всички предпоставки за безпроблемно започване на изборния ден утре в Русенско

Всички 340 машини за гласуване са доставени по секциите в региона, в това председателят на РИК Милена Хинкова увери преди минути областния управител Борислав Българинов.

Електронните устройства са били разпределени по график, като не е имало оплакване от членове на секционните избирателни комисии за забавяне.

Припомняме, че изборите тази неделя ще се проведат изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. Хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите само при възникване на проблем с електронните устройства. В подвижните секции, както и в тези за избиратели поставени под задължителна карантина или изолация ще се гласува с хартиени бюлетини. Секциите в област Русе са общо 342, като 324 от тях са стационарните. По шест са ковид-секциите, подвижните секции за хора с увреждания, както и тези в социалните институции. В 292 от секциите в региона ще се гласува машинно, като в 48 от тях ще има по две машини. С по две машини ще се гласува в две секции в град Бяла, една в Две могили и по една в ценовските села Долна Студена и Новград. Секциите с по две машини в община Русе ще са 43, съобщиха от Областната администрация в Русе.

Същевременно бяха разпределени и 418 000 бюлетини. 209 000 от тях са предвидени за редовните избори за президент и вицепрезидент. Също толкова са предвидени и за извънредните избори за народно събрание. На практика доставените бюлетини подсигуряват вота на 100% във всички секции, където ще се гласува машинно и на 110% в останалите.

Началото на изборния ден е обявено за 07.00 часа, а краят за 20.00 часа. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т.е. до 21.00 ч.

Същевременно през утрешния ден от Областна администрация Русе ще събират постоянно информация от общините в региона за избирателната активност и ще я подават към Районната избирателна комисия, ЦИК и администрацията на Министерски съвет. От РИК ще отговарят за откриването на изборния ден във всички избирателни секции и неговото приключване.

Утре сутрин очаквайте подробности за започването на изборния ден.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!