BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Версия за смъртта на Искрен: Обесен, без чужда намеса

Българинът, чийто труп бе открит в гараж в посолството на Китай в Брюрксел, се е обесил.

Това е станало ясно след разговор с прокуратурата в белгийската столица, обясни белгийски журналист, предаде „Труд“.

36-годишният Искрен Йорданов от Русе бе намерен мъртъв на 17 септември. Според прокуратурата на място била изпратена лаборатория на федералната полиция.

При огледа било установено, че нашенецът се е самоубил чрез обесване. От направената аутопсия и иззетите записи от камери за наблюдение от околните сгради било констатирано, че не е имало намеса на друго лице. Засега не се води допълнително разследване защо тялото е открито на територия на посолство.

Близките на Искрен обаче категорично отхвърлят, че той се е самоубил. Майката на 36-годишния мъж Елка Дочева обясни, че той живеел в Германия. Заминал за Брюксел на 13 септември, за да посети приятелката си.

“Последното, което каза е, че има страхотен проблем и не знае дали ще се оправи, дали ще може да се прибере. В последния ни разговор се оплака от страхотен проблем с някакви пакистанци”, каза майка му Елка Йорданова. Според нея Искрен бил повикан от своята приятелка, която му казала, че е без пари, че е на улицата и трябва да се махне.

“Той и предлага тя да отиде в Германия, но тя му казва, че няма пари за билет и той трябва да я вземе”, разказа още майката. По-късно приятелката на Искрен давала противоречиви обяснения за последните дни на Искрен. От посолството ни в Брюксел обясниха, че белгийските и българските власти работят заедно по случая.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!