BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българчета зад граница се включиха в конкурса „Приказният свят на природата“

На 1 юли приключи второто поредно издание на онлайн екоарт конкурс за рисунка „Приказният свят на природата“, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“.

Тази година в него участваха близо 500 ученици от 1 до 12 клас, което е с 200 повече от миналата. Освен от България, свои картини ни изпратиха деца на наши сънародници, живеещи в Германия, Португалия, Испания, Великобритания, Люксембург, Република Молдова, САЩ и Китай. В новото издание на конкурса отново се включиха и художници от Гюргево, Румъния.

Масовото участие на младите творци изпълни основната идея на инициативата, а именно: чрез средствата на изобразителното изкуство да се провокира креативност и лична позиция към опазване на околната среда. Конкурсният характер на екоарт предизвикателството допълнително стимулира участниците, като палитрата и четката се превърнаха в „арена“ на сблъсък на повече от 20 школи по изобразително изкуство в страна. Безспорни фаворити сред тях са  Школата „Арт Попово“ към Дома на културата в града изпратила ни 25 рисунки на млади художници, следвана от Арт школата към Общински детски комплекс – гр. Шумен с 20 участника.

Резултатите от творческата надпревара ще бъдат обявени на 8 юли – в страницата на СНЦ „Дунавско сияние“.

Класираните на първите три места от всяка една възрастова група ще получат награди и право да участват в голямата реална изложба през месец септември. В нея ще могат да участват и следващите тридесет творби от всяка възрастова група.

Всички фото-рисунки ще бъдат събирани и съхранявани в специална книга – Книгата на живота

Онлайн конкурсът е водещото арт предизвикателство от поредицата инициативи, включени в авангардния проект на СНЦ „Дунавско сияние“ – ЛендАрт Творителница „Приказният свят на природата-2021“, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!