BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бъдещи капитани по Дунав в училище по Природата

Учениците от специалността корабоводене на Професионална Гимназия по Речно Корабостроене и Корабоплаване (ПГРКК) се запознаха с особеностите на водният туризъм, с гребането с каяци по Дунава и с природното богатство на реката.

Те се включиха в гребен поход около остров „Люляка“ със съдействието на ТД „Приста“. Младежите преживяха първото си плаване с каяк, наблюдаваха богатството на дунавския животински и растителен свят. Но видяха и замърсяването на реката с пластмасови бутилки и отпадъци, научиха за основните замърсители и се убедиха, че реката е по-красива и по-жива, ако я пазим. В събитието участваха 20 ученика от ПГРКК и техните преподаватели инж. Ивелина Георгиева и капитан Диан Атанасов, както и 4-ма водачи от ТД Приста.

Във втора акция ученици от 5-ти клас на СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“ участваха в поход от вилна зона Касева Чешма до хижа „Минзухар“, където представители на пещерния клуб към ТД „Приста“ бяха подготвили въжени атракции и забавляваха децата повече от 2 часа. Докоснали се до усещането за адреналин в кръвта сред чистия въздух на липово-дъбовата гора край Образцов Чифлик, те вече очакват следващото подобно приключение. За пореден път беше установено, че на много места по света и у нас има изградени и работещи хубави въжени градини, като си пожелахме скоро и в Русе това да се случи. В събитието се включиха 17 ученика с тяхната класна ръководителка г-жа Николинка Петкова, а групата беше водена от Михаил Михов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!