BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„БСП за България“ ще има председатели в СИК

Административният съд в Русе уважи жалбата на „БСП за България“ срещу решението на Общинската избирателна комисия за назначаване на членове на СИК, което остави социалистите без нито един председател на секционна комисия.

Съдебното заседание се състоя днес, а решението на магистратите е окончателно, предава Русе Медиа. .

БСП за България“ оспори решението на ОИКРусе с мотива, че е постановено при съществени нарушения. След преценка на представените по делото писмени доказателства съдът е приел, че решението не съответства на материалния закон и на целта на Изборния кодекс, който прогласява пълно съобразяване на съотношението на парламентарно представените политически сили с техните представители в изборната администрация.

Съдът върна преписката на ОИКРусе за незабавно произнасяне с решение за назначаване на СИК на територията на Община Русе, при спазване на дадените в съдебното решение указания по прилагане на закона.

В общо 210 секции ОИКРусе назначи 171 председатели на секционни комисии, предложени от ГЕРБ, и нито един от „БСП за България“.

Останалите председателски места бяха разпределени между патриотите и ДПС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!