BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бръшлен остана без Туристически център

Туристическият информационен център в село Бръшлен престава да съществува. Причините за решението, взето от община Сливо поле, не са ясни

Първоначално центърът беше затворен във връзка с противоепидемичните мерки, като в заповедта от общината бе посочено, че това се прави от 22 март за неопределено време. Работниците и служителите в центъра бяха пуснати в платен отпуск до 31 март, след което са освободени и изпратени на трудовата борса. А направените от туристи резервации са отказани, алармира Русе Медиа.

Малко преди това от община Сливо поле са освободили и кметския наместник Димчо Петров под претекст, че го пенсионират. Неофициално се смята, че причините са политически. През 2015 г. дългогодишният журналист от БНТ – Русе се кандидатира за поста кмет на Бръшлен от името на ВМРО и спечели изборите. За съжаление при следващия местен вот през 2019 г. заради промените в закона кмет избираха само населени места с над 300 постоянни жители. Така кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов, който е представител на ГЕРБ, му стана работодател, като го назначи за кметски наместник. По време на предизборната кампания за парламентарните избори на 4 април 2021 г. са започнали проблеми и се е стигнало до отстраняването на Димчо Петров от поста му с мотивите, че му е време да се пенсионира.

Новината за края на Туристическия център в Бръшлен обаче е повече от неочаквана. Той бе изграден с европейски средства по програмата за развитие на селските райони на мястото на стара детска градина. Проектът на Местната инициативна рибарска група „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ заедно с активната работа на Димчо Петров превърна мястото в прекрасна база – почивна станция с 13 стаи със собствен санитарен възел, кафе-ресторант, овален басейн, летен павилион за учебни занимания на учениците на открито сред природата и детска площадка за по-малките. Там се провеждаха редица събития, кулинарни фестивали, зелени училища, туристи отсядаха, за да посетят защитената местност „Калимок-Бръшлен“, преминаваха ултрамаратонци и пътешественици по Дунава.

Опитите на Русе Медиа да се свърже с кмета на Сливо поле Валентин Атанасов, за да разбере каква ще бъде съдбата на досегашния Туристически център, останаха без резултат. В следобедните часове той не отговаряше на мобилния си телефон.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!