BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близките на Искрен ще сезират Сотир Цацаров

Близките на починалия в Брюксел Искрен Йорданов ще сезират главния прокурор за случая със смъртта на 36-годишния русенец.

Те ще настояват да се извърши разследване и от българска страна. Те не приемат заключенията за самоубийство, въпреки че от консулската служба в белгийската столица са заявили, че версия за убийство не е коментирана от белгийските власти, пише Русе Медиа.

Според документите, изпратени от Брюксел до институциите у нас, на 17 септември в 4:40 часа полицейски патрул е посетил помещение, принадлежащо на китайското посолство. В гаража на сградата е намерено тялото на Искрен.

„Установено е, че смъртта на лицето е настъпила вследствие на самоубийство, като тази причина е изтъкната от белгийските власти като най-вероятна. Направената експертиза е заключила, че смъртта е настъпила вследствие на обесване, без намесата на трета страна при извършване на деянието. Все още се води разследване на обстоятелствата по смъртта на Йорданов“, се казва в документите.

Случаят си остава заплетен, тъй като никой няма отговор как младият мъж е влязъл в сграда, собственост на китайското посолство, и какви са причините, довели до смъртта му. Мистерия е и ролята на приятелката му Екатерина, която е извикала Искрен при себе си в Брюксел. Тя е прекъснала всякаква връзка с близките и приятелите на русенеца, включително ги е блокирала в социалната мрежа. Консулската ни служба в Брюксел също се опитва да я открие, но засега неуспешно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!