BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близките на Искрен се нуждаят от 2 000 лева, за да го погребат

Близките на Искрен Йорданов от Русе трябва спешно да съберат още 2000 лева, за да платят всички разходи по транспортирането на тялото му от Брюксел и погребението.

36-годишният мъж бе открит мъртъв на 17 септември на паркинга на китайското посолство в белгийската столица.

Майката на Искрен – Елка Дочева, моли добри хора да й помогнат. До момента са събрани 5000 лева от общо необходимите 7000 лева. Партийна структура в Русе е помогнала с 2500 лева, същата сума била събрана и от приятели, информира Монитор.

И двамата с другия ми син имаме да връщаме кредити и финансовото ни положение не е добро“, обяснява покрусената жена, която не е в състояние да се върне на работа.

Тялото на Искрен е пристигнало в Русе на 29 септември с автомобил на погребалната агенция, която семейството наело. Елка Дочева обяснява, че аутопсия е извършена в Русе, но не и в Брюксел. Не са й съобщавани все още резултатите от нея.

Майката моли, ако някой иска да помогне, да й пише на лични съобщения във фейсбук профила й ТУК

По думите й, ако парите бъдат събрани, погребението най-вероятно ще е тази събота.

За смъртта на сина си Елка Дочева съобщи във фейсбук. Тя не приема версията за самоубийство и поиска българско разследване на случая. На 13 септември Искрен, който работел в Германия, заминал за Брюксел при бившата си приятелка. Два дни по-късно тя го оставила на автогарата в белгийската столица да чака автобуса за Германия. Тогава последно го чула и майка му. Бил разтревожен и казал, че има проблеми и не знае какво ще се случи с него. После телефонът прекъснал. На 17 септември патрул го открил обесен на паркинга на китайското посолство.

За мистериозната смърт на българина писаха и белгийски медии. Те цитират говорителя на прокуратурата в Брюксел, който е съобщил, че в случая с Искрен Йорданов става въпрос за самоубийство, има записи от камери, които доказват това, и че разследването е приключило. Цитиран е и говорител на мисията на Китай, който е казал, че след инцидента е помолена белгийската страна да засили охраната на китайската дипломатическа мисия, за да се предотвратят подобни инциденти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!