BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Без починали пациенти с коронавирус в Русенско за последното денонощие

Над 10 пъти повече са оздравелите спрямо броя на заразените с COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие.

По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи на коронавирусна инфекция са четири, като всички те са от община Русе, а излекуваните са 42-ма. Във всички останали общини няма заболели. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14184, а преболедувалите 13061. Активните случаи са 231. По последни данни на болнично лечение в областта са 80 души, като 18 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 178, от които 30 са за интензивни грижи.

За последното денонощие няма починали с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 892, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 512 от тях са мъже, 380 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 без нови случаи са шест области в страната. Това са Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил и Силистра.

До момента в областта са извършени 37312 имунизации, като повторна доза са получили 15815 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 158 ваксини, като повечето от тях са втори прием на някоя от ваксините.

Днес до 14.00 часа функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в болницата в Бяла „Юлия Вревска“. Кабинетът ще работи и от 18.00 ч. до 23.00 ч. От утре също ще има възможност за имунизация без предварително записване на час в Русе. Това ще може да се стане в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа, а следващата събота отново от 09.00 до 14.00 часа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!