BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ани Салич и Николай Дойнов показват добрите примери в Русе

Ани Салич и Ники Дойнов са в Русе, откъдето ще покажат положителни примери за това как развиването на бизнес у нас е мисия възможна, въпреки трудностите.

След десетилетия емигрантство и успешен бизнес в Америка 70-годишният Любен Рапчев решава да се занимава с винопроизводство в родното му село на 20 километра от Русе.

Допреди 15 години земята, намираща се на по-малко от 2 км по права линия до Дунав, пустее. Сега гроздовите масиви носят златни медали от виноизложения в Европа.

Рапчев не препоръчва на никого да се занимава с бизнес тук, заради бюрокрацията.

Как обаче се развива един друг бизнес в града, от който е тръгнала първата жп линия в България през далечната 1866 година. Сега тук се правят най ефективните и екологични локомотиви в Европа.

Един от тези локомотиви заминава след месец за Делхи. Той работи с батерия, а разходът му е десетина лева на ден. Разработен е в семейна фирма, а в проектирането помагат и студенти от Русенския университет.

„На първо място са ниските експлоатационни разходи. За екологията няма смисъл да говорим, и естествено не на последно място е цената, произвежда се в България и тя е приемлива за колегите от страни като Германия, Швейцария. Ние нямаме проблеми в развитието си, никой не ни пречи, но и никой не ни помага. Осигуряваме работа на 150 човека”, каза бизнесменът Анастас Колев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!