BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Акция в помощ на децата с увреждания за първия учебен ден в Русе

Акция в помощ на децата с увреждания се състоя в първия учебен ден в Русе.

Тя бе организирана от родители, които призоваха вместо да се купуват цветя за учителите, да се направят дарения за изграждане на рехабилитационен център. В инициативата се включиха над 50 училища, в които бяха поставени кутии за набиране на средства, предаде Русе Медиа

Голяма част от децата със специални потребности учат в ОУ„Ангел Кънчев“. Именно там преди година за първи път бе подета кампания в подкрепа на фондация „Александър Русев“, която безвъзмездно помага за рехабилитацията на тези деца. Днес на първия учебен ден родители и учители отново избраха да подкрепят каузата за изграждане на модерен възстановителен център, като към тях се присъединиха почти всички учебни заведения в Русе.

„Всички наши родители и ученици се отзовават на всички подобни благотворителни кампании. Ние през годината организираме 3 или 4 такива инициативи и цялата училищна общност се отзовава с най-голямо удоволствие. Макар че ние подпомагаме, това е един апел към общински власти действително да помислят, че тези деца имат нужда от такъв басейн за рехабилитация. Аз като педагог виждам голямото развитие на децата и трябва да се помисли по какъв начин може да се случат нещата така, че те да бъдат обгрижвани по най-добрия начин“, сподели директорът на ОУ „Ангел Кънчев“ Енчо Енчев.

Учителите също застават зад инициативата. „Много сме щастливи, че можем по някакъв начин да помогнем и призовахме родители и деца, вместо да дадат паричките си за цвете за нас, да ги пуснат в кутията за дарения. Това учи децата на благотворителност, на доброта, на помощ към близки, познати, към децата, на които им е по-трудно“, казва преподавателят по английски език Елина Теодорова.

На откриването на учебната година в ОУ „Ангел Кънчев“ присъстваха председателят на фондация „Александър Русев“ Илиян Русев, който благодаря на всички за подкрепата, и лицето на кампанията – плувецът Теодор Цветков.

След края на тържеството много родители и деца, които все пак носеха и цветя за учителите в първия учебен ден, пуснаха и своите парични дарения за благотворителната кауза.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!