BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Академикът от БАНИ Петър Иванов е кандидат за кмет на Община Русе от ПП,, Възраждане ‘‘

На днешното събрание на ПП,, Възраждане ‘‘- Русе бяха излъчени три кандидатури за кмет на Община Русе. Първата беше на председателя на общинската структура в град Русе – Дилян Саманджиев, втората на трикратния световен шампион по вдигане на тежести –Златан Ванев и третата на академика от Българската академия на науките и изкуствата Петър Иванов.

По време на гласуването Дилян Саманджиев и Златан Ванев си дадоха отвод и основен кандидат остана академик Петър Иванов.

Кандидатурата му беше приета от ръководството и членовете на ПП ,,Възраждане ‘‘- Русе. По време на събранието стана ясно, че организацията ще участва на предстоящите местни избори с изцяло самостоятелна листа за общински съветници и кмет. Фаворит за водач на листата за общински съветници е председателя на местното ръководство Дилян Саманджиев.

Петър Иванов е доктор и професор, академик по социална психология, роден в Русе. Хабилитира се през 1990 г. като доцент по социална психология, а впоследствие и като професор по социална психология. Работи дълги години в сферата на висшето образование в България. В няколко български университети е бил ръководител на катедра и декан. Проф. д-р Петър Иванов създава заедно със свои колеги и е пръв ръководител на катедри по психология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Участвал е в създаването на Факултета по бизнес и мениджмънт в Русенския университет „Ангел Кънчев“ и преподава там в първите години от основаването му шест учебни дисциплини. Преподавал е няколко дисциплини и в катедрите „Промишлен дизайн“ и „Европеистика“, като е помогнал за тяхното развитие още от основаването им. Директор е на Демографския институт в Българската академия за наука и изкуства. Има публикувани редица научни трудове, учебници и няколко книги. Завършва Икономически университет – София, след което се връща в родния град Русе. Работи в различни области – началник отдел „Култура“, зам.- председател на Общинския съвет за култура, главен редактор на тогавашния ежедневен вестник в Русе ,,Утро‘‘ и др. Става университетски преподавател, като минава през всички равнища – от главен асистент до професор. Петър Иванов е инициатор и ръководител на националните „Патриотични семинари“ и е заместник – председател на Центъра за демографска политики.

Сподели:

Източник: Rousse.Info

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!