BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„UniRank“ е наредила Русенския университет на четвърто място в България

Рейтинговата система „UniRank“ е наредила Русенския университет на четвърто място сред държавните висши училища в България

Русенският университет заема четвърто място сред българските държавни университети в рейтингова система „UniRank“, съобщиха от висшето училище в Русе.

В рейтинга са включени само акредитирани висши училища, които предлагат обучение в степените бакалавър, магистър и доктор. Ранжирането е направено на базата на независими източници в интернет пространството и не включва данни, подадени от самите университети.

В класацията сред българските държавни университети висшето училище в Русе е след Софийския университет и Техническия университет – София. В цялата листа от 48 участващи университета Русенският университет се нарежда на четвърто място след Нов български университет.

„Високият международен рейтинг на русенското висше училище е резултат от непрекъснатия стремеж на академичната общност да бъде източник на добри новини за постижения в образователната и изследователската дейност, за иницииране на събития в национален и международен мащаб, за иновативни практики във взаимодействието с регионалната екосистема. Календарът на събитията в Русенския университет е още по-наситен през тази година, когато на 11-ти, 12-ти и 13-ти ноември ще бъде тържествено отбелязана 75-годишнината от неговото създаване“, информират от висшето училище.

От Русенския университет цитират бившия министър на образованието и науката проф. Сергей Игнатов, който сега е ректор на Европейския университет по хуманитарни науки във Вилнюс, Литва. Той е посочил Русенския университет като единственото висше училище от Източна Европа, избрано да се включи с добри практики в западно изследване за третото поколение университети.

От висшето училище в Русе обясняват, че най-важните характеристики от профила на един университет от трето поколение са трансферът на иновации към бизнеса и обществото, предприемачеството и глобалното измерение в дейността му. Висшето училище в Русе отдавна работи активно в тези три направления. В момента участва като единствен университет от Източна Европа в проекта с паневропейска насоченост „Beyond Scale“ за засилване на организационния капацитет за управление в предприемаческа среда чрез инструмента „HEInnovate“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!