BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

8 километра е опашката от камиони на ГКПП „Дунав мост“

Повече от осем километра е опашката от камиони на ГКПП „Дунав мост“ при Русе, съобщиха от „Гранична полиция“.

Преминаването през граничния пункт се забавя и заради обработката на данни, свързани с мерките срещу разпространението на коронавируса.

За последното денонощие през „Дунав мост“ на вход и изход са преминали общо 1652 камиона. Граничният пункт е най-натовареният по границата ни с Румъния.

От Община Русе съобщиха, че вече е изграден буферен паркинг за 80 тежкотоварни автомобила. Площадката се намира край международния булевард „България“. Целта е да се намалят опашките от камиони по пътните платна, които изчакват да преминат „Дунав мост“ на бул. „България“ и в участъка между Русе и Мартен.

За организацията на движението се грижат два екипа на КАТ и един на общинското специализирано звено „КООРС“. Поставени са пътни знаци, указателни табели и маркировка, които да насочват шофьорите към буферния паркинг. Площадката е снабдена със санитарно-хигиенни възли и съдове за отпадък.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!