BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

7 русенци се включиха в националната щафетна гладна стачка

Поредна вечер на протести в Пловдив и Русе

И тази вечер група пловдивчани издигна лозунги и знамена с призив за оставки на правителството и главния прокурор. С патриотични песни и възгласи протестиращите призоваваха минувачите да се присъединят към тях.

Събралите се хора бяха категорични, че не са представители на една политическа партия и помолиха медиите да не ги определят като такива, информира БНТ.

Националният трибагреник, знаме с революционния девиз „Свобода или смърт“, шаржови плакати с образите на премиера и главния прокурор бяха част от атрибутите на протеста.

51-и ден на протести в Русе. Пред Съдебната палата протестиращите продължават да събират подписи в подкрепа на тяхното искане за оставки на правителството начело с Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Те за пореден път се обявиха и срещу Конституцията, предлагана от ГЕРБ.

Вече 7 русенци са се включили в националната щафетна гладна стачка, като сред тях има и живеещи в Канада и Франция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!