BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

2 години затвор за пиян шофьор без книжка

Шофьор, управлявал МПС след употреба на алкохол, с окончателна ефективна присъда

Окръжен съдРусе потвърди наложените на В. С. наказания лишаване от свобода за срок от две години при първоначален строг режим, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години. Първоинстанционният съд е привел в изпълнение и наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода по предходна присъда, което е също е потвърдено от въззивната инстанция.

На 04.04.2019 г. около 15:10 ч. полицейски служители забелязали таксиметров автомобил, управляван от 40-годишния В. С., който внезапно спрял. Това ги усъмнило и решили да проверят водача. Още при поискване на документите, усетили дъх на алкохол. При извършената проверка с техническо средство била отчетена концентрация от 2,34 промила. Оказало се, че подсъдимият нямал шофьорска книжка, тъй като му била отнета няколко месеца по-рано отново за управление на МПС след употреба на алкохол, за което имал влязла в сила присъда.

Подсъдимият обжалвал първоинстанционната присъда и поискал да бъде оправдан или, евентуално, наказанията да бъдат намалени. Възражението, че не е управлявал автомобила, съдът е приел като защитна теза, опровергана от показанията на свидетелите очевидци. Според въззивната инстанция намаляването на наложените наказания към предвидения от закона минимум ще представлява проява на неоправдана снизходителност с оглед наличието на установените по делото отегчаващи вината обстоятелства.

Решението на Окръжен съдРусе, с което се потвърждава изцяло присъдата на районния съд, е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!