BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

18-годишно момче от шест години е доброволец на БЧК в Русе

18-годишният Толга Мехмедов вече 6 години е част от екипа доброволци на БЧК в Русе.

Решението му идва спонтанно, докато е ученик, провокиран от детско любопитство.

Служител на Червения кръст дойде при нас в училище, и това, което всъщност ни разказа, беше изключително интересно. Съответно реших да опитам и аз“, заяви Толга Мехмедов

Започнал като на шега, днес Толга е един от най-отдадените млади доброволци. Работата го зарежда с положителна енергия, която иска да раздава на хората. „Наскоро имахме една ситуация, в която една жена така леко се опитваше да ни заплаши с нож, ние ѝ обяснихме съответно какво правим, защо сме там, жената ни разбра и в крайна сметка имаше хубав развой на ситуацията“, разказа младият мъж пред камерата на bTV.

За колегите си, с които е рамо до рамо в хуманитарните акции, младият русенец е пример за себераздаване.

За мен той е вярата и надеждата за едно по-добро бъдеще, но ако трябва да го опиша с една дума, това е отдаденост. Отдаденост на доброволчеството, всяка минута той, случва се да прекара часове с мен редом, до края на работното време, няма дейност, в която да не е участвал. Вярно е, че понякога тези дейности са забавни, винаги полезни, но изискват време. Искат време, изискват отговорност, упоритост и усилия, които той полага ежедневно“, разказа Антоанета Нойкова, БЧКРусе.

Самият Толга се радва, когато със съмишлениците си опровергава скептицизма към младите хора. Наред с работата в БЧК, младият русенец се готви за матурите в 12 клас. Макар все още да не знае дали ще има ли абитуриентски бал, е наясно с едно – иска да стане разследващ полицай и да продължи да бъде доброволец.

Всички, които имат възможност и искат да проявят съпричастност към благородните усилия на БЧК и към човешките страдания, могат да го направят чрез: 

  • Изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори
  • Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС
  • На банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!