BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

18-годишен младеж остава в ареста да чака поредна присъда

Състав на Окръжен съдРусе потвърди първоначалния арест, определен миналата седмица от Районен съдРусе, спрямо 18-годишния Х. Б.

Младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 06.03.2020 г. в гр.Русе в условията на повторност и немаловажен случай отнел блутут тонколона и смарт часовник на обща стойност 69.89 лева от магазин „Джамбо“, съобщиха от Окръжен съдРусе.

Въззивната инстанция сподели изводите на Районен съдРусе, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен, което е тежко умишлено по смисъла на закона, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години. Х. Б. е осъждан вече осем пъти все за престъпления срещу собствеността, а на саморъчно посочения от него адрес не е бил открит от органите на реда, поради което и настоящият съдебен състав намира, че е налице опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие, за да избегне наказателната репресия спрямо него.

Определението на Окръжен съдРусе, с което се потвърждава взетата по отношение на Х. Б. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!