BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

14 излекувани от коронавирус в Русе

Близо 5000 души са били или продължават да са под карантина в област Русе от началото на пандемията

По последна информация от Регионалната здравна инспекция 14 души от установените с коронавирусна инфекция на територията на област Русе са излекувани.

Други двама са на домашно лечение и се намират под 28-дневна домашна карантина, а един остава хоспитализиран в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Става дума за 77-годишната жена от Глоджево, чиято положителна проба беше обявена на 13-ти май. Жената е в добро общо състояние, но има придружаващи заболявания, сред които са хипертония, наднормено тегло, а също така пациентката е и с един бъбрек. От лечебното заведение полагат всички необходими грижи за нея, като специално внимание се отделя и на терапията на хроничните й заболявания, така че да се избегнат евентуални усложнения или да се сведат до минимум последствията от тях.

Припомняме, че на 21-ви май беше изписан и пациентът от с. Ясеновец, Разградска област, който беше на болнично лечение в УМБАЛ „Медика-Русе“.

Понастоящем под карантина в региона се намират 1080 души, а за други 3917 тя вече е изтекла. Така от началото на пандемията общият брой на лицата в Русенско, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 4997.

По данни на единния информационен портал за COVID-19 досега в страната под карантина са били поставени 181 212 души, като към момента 29 789 са в активна карантина. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в България достигна до 2485, като от тях 1333 са активните случаи към момента. В национален план излекувани са 1016 души, а починалите са 136.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!