BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ще махнат ли Пламен Нунев от листите на ГЕРБ?

Борисов ще реди листите

Махат хора на Цветанов от листите на ГЕРБ. Очаква се пълна промяна на кандидатите за депутати. Вече има списъци в структурите с юристи, финансисти и икономисти

Страхове тресат депутатите на ГЕРБ, а причината е очакваната пълна промяна в листите на партията. Масово структурите по места са поискали, хора на Цветан Цветанов да бъдат премахнати от кандидат-депутатските листи. Партийци твърдят, че мнозина от избраниците на Цветанов вредят на имиджа на партията. Нещо повече – подозират, че ако влязат с листите на ГЕРБ, биха могли да се отцепят, пише Труд.

Очаква се в предстоящите списъци на ГЕРБ да не намерят места русенският депутат Пламен Нунев, Станислав Иванов, който разнасяше чували с бюлетини и е кумец на Цветанов, под въпрос е и благоевградчанката Даниела Савеклиева. Вероятно извън парламента ще остане и вицеадмирал Пламен Манушев, който в края на миналата година сдаде партийния пост като координатор на Добрич на социалния министър Деница Сачева. В ГЕРБ се питат и дали още две ключови фигури, свързани с МВР – Димитър Лазаров и Валентин Радев, ще попаднат на избираеми позиции.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще реди листите. В настоящото Народно събрание има остър дефицит на юристи, финансисти и икономисти. Вече имало списъци в структурите на ГЕРБ с експерти в тези области, които се очаква да заемат местата на голяма част от сегашните депутати.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!