BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири русенски семейства очакват рожби чрез инвитро програмата на общината

37 двойки са кандидатствали по Програма „Асистирана репродукция“ към Община Русе през изминалата година. 29 от тях са представили документи за проведените процедури, съобщават от пресцентъра

Общинската администрация е уведомена за отлагане на процедурите по медицински показания при общо 6 двойки, а една е уведомила, че няма да се възползва от предоставената възможност поради настъпила бременност по естествен път.

Основната цел на Програма „Асистирана репродукция“ е повече семейни двойки с репродуктивни проблеми да получат шанс за собствена рожба.

Одобрените средства от общинския бюджет за Програмата през 2020 г. бяха в размер на 50 000 лв.

За изследвания, които рутинно са необходими при подготовка за асистирана репродукция и не се поемат от НЗОК, бяха одобрени 3 кандидат-двойки и 33 за подпомагане на процедури по асистирана репродукция, които не се финансират от НЗОК.

Към 31.12.2020 г. четири от двойките са информирали общинската администрация за положителен резултат в очакване на своите рожби.

За 2021 г. се планира финансовите средства да са в размер на 55 000 лв., като документи ще се приемат през месец април.

Информация за реда и условията за кандидатстване са публикувани в сайта на Община Русе.

За справки и информация тел. 082/506 755, 082/506 794 и 0885/397 831.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!