BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хванатите мъже с наркотици в Русе остават в ареста

Постоянна мярка задържане под стража за двама обвинени в наркоразпространение

Две дела разгледа днес Окръжен съдРусе по две отделни искания на Окръжна прокуратураРусе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 25-годишния С. Ч. и 27-годишната Т. И., и двамата с повдигнати обвинения за разпространение на наркотици в периода 17-18.01.2020 г. Мъжът е осъждан вече два пъти, първия път още като непълнолетен, а втория – на 10.01.2020 г. за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Дамата е осъдена условно през м.май 2019 г. за държане на марихуана на обща стойност почти 1000 лв.

Окръжен съдРусе, след като съобрази всички събрани до настоящия момент доказателства по всяко едно от делата, счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили вменените им деяния, както и, че е налице реална опасност лицата да се укрият и извършат други престъпления. Според съда единствената възможна мярка за неотклонение по отношение на всеки един от обвиняемите, която би била съответстваща и обслужваща спецификата и целите на мерките за неотклонение, е задържане под стража.

Определенията на Окръжен съдРусе могат да бъдат обжалвани или протестирани в тридневен срок.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!