BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ФК Дунав привлече двама млади треньори

Спортният директор на „Драконите“ Мартин Цирков заяви, че промените в клуба са дълго обмисляни и целят да се вдигне нивото на Дунав като клуб

От днес в Академията на Дунав стартират двама нови треньори. Това са Динко Дерменджиев и Александър Маринов. И двамата са млади и амбициозни наставници, на които клубът ще разчита дългосрочно в изпълнение на своята програма за развитие на талантите си, съобщиха от клуба.

Динко Дерменджиев ще поеме родените през 2008 г. вместо досегашния треньор Драгомир Григоров. Той също ще бъде ангажиран и с набор 2010, където ще работи в екип със сегашния треньор Йордан Стоянов.

Александър Маринов от своя страна ще бъде ангажиран с елитната юношеска формация до 15 години заедно с Илиян Памуков, както и в подготвителната ѝ формация.

Спортният директор на „Драконите“ Мартин Цирков заяви, че промените в клуба са дълго обмисляни и целят да се вдигне нивото на Дунав като клуб.

Целта на всички промени е да са в унисон с новите ценности на клуба, основани на екипното начало, синхрона, дисциплината и социалната дейност. Идеята ни е всяка юношеска формация да се подготвя от екип, състоящ се от минимум двама треньори, които да повишат качеството на заниманията и контрола върху правилното изпълнение на задачите от страна на състезателите. Така ще може да се акцентира и върху индивидуалното развитие на подрастващите. Също така, всички формации ще се подготвят по координирана програма, която съставяме заедно с някои от най-добрите консултанти в детско-юношеския футбол в страната. Изследваме и много добри примери от чужбина, като методиката на Динамо (Загреб) и се опитваме да достигнем до наше собствено решение, което да работи на местна почва с нашите специфики и предизвикателства“, коментира Цирков.

Преди и след края на новия полусезон ще бъдат направени и контролни тестове на всички футболисти в Академията. В процес на внедряване е и електронна система, която да проследява техните резултати във времето. Клубът ще инвестира и в квалификацията на треньорите си в школата, като част от бюджета за 2021 ще бъде насочен именно в това направление.

Освен в спортно-технически план, Дунав ще вложи значителни усилия и върху извънтренировъчното развитие на децата. В тази връзка се основава програма за социални дейности и активности на трениращите в него, която ще бъде предназначена само за дейности в полза на обществото

Искаме да стимулираме децата ни да са отговорни граждани и да имат каузи в живота, за които да се борят. С новия ни проект ще организираме и финансираме обществено полезни дейности на нашите възпитаници от школата. Истината е, че не всички ще станат професионални футболисти, но всички трябва да бъдат пример за околните. Дунав е една от малкото организации в Русе, която може да запълни някои значителни празнини в това отношение. Наясно сме, че възпитанието на един професионален спортист започва извън самия терен, а досега не е обръщано достатъчно внимание на този аспект. Като цяло, анализът ни показва, че в българския футбол има отстъпление във възпитателния процес на децата, не се обръща внимание на дисциплина, респект, организираност и трудолюбие.

Това са основни качества, без които дори и най-талантливото дете и най-добрият треньор са обречени на посредственост. Според нас именно това е една от основните причини да изоставаме в спорта, дори от държави, с които иначе би следвало да сме съизмерими. Затова много важна част от промените в клуба са насочени към коренна промяна на неговата философия не само като спортна организация, а и като учебно-възпитателна такава“, добави Цирков.

Всички промени ще бъдат обсъдени на родителски срещи, на които ще се представят и подробности за това как ще бъде организиран процесът в Академията. Ръководството на Дунав ще следи изкъсо работната дейност в Академията и в следващите месеци са възможни нови коригиращи мерки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!