BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от четири гимназии дебатираха на тема екология и родолюбие

Експерти от Областна администрация Русе бяха сред гостите на финалния кръг по проект за ученически дебати, посветени на 260-та годишнина от рождението на бележития немски поет Фридрих Шилер.

На организатора, директорът на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ Искра Иванова, беше връчен поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров, в който се казва:

„…Уважаеми преподаватели, благодаря ви за енергията, професионализма и волята, които влагате в обучението на следващите поколения!

Скъпи ученици, приемете адмирациите ми за това, което правите! Бъдете здрави, учете и уважавайте учителите и родителите си!  Използвайте всяко придобито знание за благото на България!…“

В инициативата, която се провежда за първа година под надслов „Човекът играе само там, където е човек в пълното значение на думата, и е изцяло човек само там, където играе“ участваха ученици от 4 русенски гимназии – СУПНЕ „Фридрих Шилер“, АЕГ „Гео Милев“, МГ „Баба Тонка“ и ПГИУ „Елиас Канети“.

Идеята на начинанието е да се насърчи критичното мислене сред младите хора, както и уважението към чуждото мнение и вземането на справедливи и безпристрастни решения.

Участниците в инициативата дебатираха по две теми, а именно трябва ли да се откажем от пластмасата с цел опазване на околната среда и трябва ли да заменим родината си за живот в чужбина.

Победител в днешната надпревара е Стела Дамянова от ПГИУ „Елиас Канети“, второто място отиде при Слав Монев от МГ „Баба Тонка“, а Денислав Димитров от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ се класира трети.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!