BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тържествена церемония и концерт на ФТТ „Найден Киров“ по случай 112 години от обявяване Независимостта на България

На 22 септември, вторник, от 11 ч., Община Русе кани всички русенци и гости на града на тържествена церемония по полагане на венци и цветя в чест на 112-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Церемонията, която ще бъде водена от актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Кристиана Ценкова и Любомир Кънев, ще се проведе пред Паметника на свободата, където ще бъде строен почетен караул, а тържествена музика ще изпълнява Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

Празнично слово ще произнесе областният управител на Област Русе г-н Галин Григоров, а заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен ще отслужат свещеници от Русенската Света Митрополия. В програмата е включено и едно вокално изпълнение на младите таланти Димитър Куршумов, Тодор Тодоров и Васил Орлов от хор „Св. Георги Победоносец“ при Общински младежки дом – Русе с диригент Мина Влайкова.

В края на церемонията всички желаещи ще имат възможност да положат цветя на паметника, като в срок до 21 септември представители на официални институции, политически партии и други организации, които имат желание да поднесат свой венец, следва да се запишат на телефон 0877 600 162.

Празничните събития в чест на паметната дата ще продължат и в късния следобед, когато артистите от ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев ще изнесат концерт от 18 ч. пред Доходно здание.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!