BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тестват сирените в Русе на 1 април

В Русе ще бъде извършен ежегодният тест на сиренната система в 11 часа на 1 април 2020 година.

Това съобщиха от ОД на МВРРусе.

В изпълнение на чл. 37 от „Наредба за условията и реда за функциониране на националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност“ (Обн. ДВ бр.20/09.03.2012 г., изм. ДВ бр.60/22.07.2014 г., изм. и доп. ДВ бр.61/02.08.2019 г.) на 1 април 2020 г. от 11:00 часа ще се проведе тест със сиренната система, изградена в град Русе. Тестът ще се проведе чрез реално задействане на крайните акустични устройства (сирени) със сигнали, определени в чл.18 и чл.19 от Наредбата.

Системата се тества два пъти годишно в първия работен ден на месец април и на месец октомври – в изпълнение на „Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяването на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност“.

Целта на ранното предупреждение и оповестяване е разпространяване на навременна и значима информация, позволяваща на застрашените от опасност хора, общности и организации да се подготвят и да действат по подходящ начин, с цел намаляване на възможните вреди или загуби.

Тестването на системата е с цел проверка на техническото й състояние, спомага за повишаване уменията на служителите, както и за обучение на населението за разпознаване на сигналите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!