BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Списък на пощенските клонове в Русенско, приемащи декларации към НАП

Вече в 17 пощенски клона в Русенска област от понеделник – 27.01.2020 г., данъкоплатците могат да получат формуляри на данъчни декларации по ЗДДФЛ  с приложения и указания към тях.

Eксперти от офиса на НАП в Русе проведоха обучение на пощенски служители и те са подготвени да приемат попълнените екземпляри и да ги регистрират с входящ номер. Те са подписали и документи за конфиденциалност на предоставената в декларациите информация. Във всички клонове има възможност да се ползват указания и примерни образци на формулярите.

С достатъчно стартови количества от документите разполагат специализираните работните места за приемане  на декларации в Централна поща, в Клон 1 – на Централна гара, Клон 4 – в блок „Вида”, Клон 5 – в жк. „Здравец”, Клон – 12 – на ул. „Мария-Луйза”, Клон 13 – на ул. „Нови сад”, Клон 15 – на ул. „Григор Пърличев” и Клон 19 в жк. „Чародейка”. В региона декларации ще се приемат и в пощите в Иваново, Ветово, Смирненски, Сл. Поле, Тетово, Бяла, Ценово, Две могили и Борово. Цената на пощенската услуга е 1,50 лв.

Всички, които пък решат да изпратят документите си като обикновени пощенски пратки, могат да ги насочат към адрес – Офис на НАПРусе, ул. „Майор Атанас Узунов” № 19.

От тази услуга вече не могат да се ползват едноличните търговци, земеделските стопани и лицата, упражняващи свободна професия, защото тези данъкоплатци попадат в категорията на самоосигуряващи се лица по смисъла на Кодекса за социално осигуряване и вече са задължени да подават годишната си данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ само по електронен път с ПИК от НАП или квалифициран електронен подпис.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!