BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Собственик на заведение в Русе: Не очаквам наплив от клиенти!

От утре заведенията отварят за работа с клиенти на откритите си търговски площи при спазване на определени противоепидемични мерки.

Това става ясно от актуализираната заповед на министъра на здравеопазването, в която се посочва, че разстоянието между масите в заведенията трябва да бъде минимум 1,5 метра вместо досегашните 2,5 метра. Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска или шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици. 

При спазване на всички противоепидемични мерки утре ще отвори и това заведение в Русе. Ще могат да се ползват само 10 маси в лятната градина от общо 60 капацитет. Според управителя Теодор Цанев е нормално след близо два месеца на извънредни мерки, в хората да има притеснение, но уверява, че всички изисквания ще бъдат спазени, предава Кис 13.

За Теодор най-важното в момента е заведението да работи, макар и само с 10 маси. След около седмица работа ще направи разчети дали е изгодно да работи с толкова намален капацитет. Предвид това персоналът, който ще бъде ангажиран, ще бъде само 40% от общия брой, който е нает.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!