BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Символ на незаконното строителство в Русе беше съборен след многогодишна сага

Недовършената триетажна незаконна сграда, която над две десетилетия стърчи като развален зъб до северния тротоар на бул.“Скобелев“ непосредствено до бар „Михаел“ на кръстовището с ул.“Борисова“, бе съборена след сага, продължила над две десетилетия

От постройката, която беше един от символите на многобройните опити за заобикаляне на строителните норми и законовите изисквания въобще в първото десетилетие на прехода, вече е останала само купчина тухли, пише вестник „Утро“. Очаква се те скоро да бъдат изнесени и така окончателно да бъде разчистен един апетитен терен в центъра на Русе.

Основните проблеми с постройката бяха два – строителството ѝ е започнало през 90-те години без нужните разрешения и в крайна сметка е блокирано, освен това в парцела има сложна съсобственост, в която участва и Общината.

Инициативата за премахване на строежа е на един от частните собственици, който финансира операцията. Очаква се следващата стъпка да е изчистване на проблеми със собствеността и след това на разчистеното място да се построи нова сграда с жилища, офиси и магазини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!