BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Серия от обучителни срещи ще се проведат в Русе заради преброяването

Областна администрация Русе информира, че ръководството на Националния статистически институт възнамерява да осъществи поредица от обучителни срещи с различни целеви групи по повод предстоящото преброяване, което ще се проведе в периода от 22 януари до 15 февруари догодина

 За целта на 16 и 17 октомври в Учебния център на Националния статистически институт край Ловеч в село Сливек ще се състои семинар за медиите от Северна България. Такъв ще бъде организиран и за журналистите от Южна България, но на 22 и 23 октомври в Стара Загора. Подобни мероприятия ще се проведат и с експертите за връзки с обществеността както на общинско, така и на областно ниво. По време на двудневните форуми акцентът ще бъде поставен върху методологията, разяснителната кампания, инструментариума за извършването на самото преброяване, защитата на личните данни, информационната система и други свързани въпроси.

Необходимо е да бъде отбелязано, че преброяването през 2021 година е от съществено значение за всеки един гражданин, тъй като на база събраните данни ще бъдат разработени публичните политики за следващото десетилетие.

Областна администрация Русе също е част от мащабната информационна кампания на Националния статистически институт и си сътрудничи отлично с всички институции от временната областна преброителна комисия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!