BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Семейството на Ружди: Гордеем се с него, той е пример за подражание

Ружди Ружди спечели трета световна титла в тласкането на гюле за хора с увреждания.

Ружди Ружди спечели трета световна титла в тласкането на гюле. Той не остави никакъв шанс на конкурентите си на първенството по лека атлетика за хора с увреждания в Дубай.

След състезанието Ружди сподели пред bTV, че не е доволен от резултата си. Оказа се, че гюлетласкачът се е състезавал с контузия. Семейството му в Глоджево обаче се гордее страшно много с него и смята, че той е истински пример за подражание.

„Не беше най-доброто му представяне. Има здравословни проблеми. Обаче на петия опит, както каза, успя, съвзе се. С три сантиметра спечели. Надяваме се това да е последната лоша година за него. Тя започна още в началото с травми.“, сподели пред bTV майката на Ружди – Сайме Мустафова.

„Винаги съм се гордяла с него, всички се гордеем. Надявам се да продължи по същия начин. Ружди винаги е имал подкрепа от семейството – от близки, приятели и роднини. Снощи звъняха, честитиха. Те гледали по новините, където е било съобщено. Радваме се за успеха, който, въпреки всичко, той успя да постигне“, добави щастливата майка.

Братовчедите му Мехмед и Илкай разкриха, че са очаквали по-силни резултати, но въпреки това са много щастливи и истински горди с него, защото той им дава пример.

„Всички сме щастливи. Той е човек за подражание, за нас е пример. Гордеем се с него. Той има травми. Това му попречи да тласне гюлето. Всички сме горди с него, радваме се. Каквото и да стане, той продължава напред. Няма никаква пречка за него.“, споделят близките му.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!