BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Свилен Иванов: Като ученик редовно пътувах по пътя Русе – Кубрат

За съжаление пътят беше хубав преди 40 години

„Имам възможността да съм запознат много добре с условията на този път. Още като ученик тренирах и пътувах всеки ден от тук и знам кога пътят беше добре. За съжаление това беше преди 40 години. След това са правени само кърпежи.

Получават се големи вибрации при управлението на автомобил и като се има предвид, че един път трябва да се ремонтира на 10 години, то можем да си представим в какво състояние е трасето в момента.“, това заяви заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов относно пътя между Русе и Кубрат.

Припомняме, че по-рано през деня беше направена символична първа копка на рехабилитацията на 46,7 км. от второкласния път ІІ-23 Русе – Кубрат, като срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 10 месеца. В този период ще бъде подменена цялостно пътната настилка, ще бъдат извършени мероприятия по отводняване, ще бъде положена изцяло нова хоризонтална маркировка, ще се подмени вертикалната сигнализация, като в хода на ремонта ще бъдат реновирани и две съоръжения, а именно железопътният надлез на 3-ти км. от ж.п. линията Русе – Варна, както и мостът в землището на село Тетово. Там ще се направи хидроизолация, както и реновиране на дилатационните фуги, ще се поставят нови парапети и защитни съоръжения.

Проектът, чиято стойност е за над 45 млн. лв., се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Заместник областният управител Свилен Иванов посочи, че докато се стигне до изпълнението на подобен мащабен инфраструктурен проект се преминава през множество етапи, които малко или много забавят неговото реализиране. Сред тях са определянето на проекта за приоритетен от страна на правителството, осигуряване на финансиране, обявяване на тръжните процедури и едва след това се пристъпва към същинското изпълнение на предвидените дейности, които в повечето случаи се оказва, че се реализират най-бързо в сравнение с останалите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!