BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Свикаха спешно комисия заради състоянието на дигите между Сандрово и Нова Черна

Областният управител Галин Григоров свика спешно междуведомствена комисия във връзка със състоянието на дунавските диги между Сандрово и Нова черна.

Областният управител Галин Григоров и главният секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов се запознаха на място с експлоатационното състояние на дигите по поречието на река Дунав.

С цел превенция на риска и минимизиране на евентуалните последствия от негативното въздействие на водите беше осъществена контролна дейност и съответно бе свикана междуведомствена комисия, която извърши оглед на критичните участъци.

В изпълнение на заповед на областния управител ще бъдат набелязани конкретни мерки и ще бъдат дадени предписания за недопускане по-нататъшното компрометиране на хидротехническите съоръжения. Посочените действия ще бъдат осъществени при стриктно спазване на действащата нормативна уредба в областта на кризисния мениджмънт.

Идеята е извършената проверка да послужи за изготвяне на проектно-сметна документация за кандидатстване пред междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. По този начин ще бъде извършено и пълно ревизиране функционалното състояние на дигите.

Ще се търси начин и за оптимизиране действията на компетентните институции, включително и чрез иницииране на законодателни промени, засягащи недопускане нарушаване целостта на дигите при извършване на регламентирана сеч.

Областният управител е в постоянен контакт с всички страни, имащи отношение по проблема и координира действията между институциите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!