BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русе пак е обгазен

Нищо и никой не може да спре замърсителите в Русе

Тази сутрин градът отново бе обгазен със силна и неприятна миризма на бакелит. Още от 5.30 часа започна замърсяването на въздуха. Но русенци усетиха това едва когато тръгнаха на път за работа. 

Хората коментираха, че масово в къщи кихат и имат алергични симптоми. Особено чувствителни са децата, тъй като техните организми са по-податливи на замърсителите. 

Припомняме, че в града от години стои нерешен проблема с чистотата на въздуха, който ежедневно дишаме. Имаше протести, също и опити на местната власт да спре фирмите-замърсители, от Министерството на околната среда и водите се ангажираха да следят проблема….Явно обаче фирмите продължават да правят каквото си искат и когато си поискат, независимо от заканите на институциите в България. Но най-лошото е, че тяхното своеволие погубва Русе и разболява хиляди хора. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!