BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенка се съгласи да бъде екстрадирана във Финландия

Русенският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Русе за предаването на 26-годишната българска гражданка А. Т. на финландските власти.

По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Регионален прокурор на прокуратурата в Западна Финландия на 23.12.2019 г., с която се иска лицето да бъде задържано и предадено за провеждане на наказателно преследване за извършено от него престъпление на територията на Р Финландия – в периода 01-11.04.2019 г. заедно с две други лица донесли в Пиетарсаари /Финландия/ и държали в себе си 3000 гр. амфетамин или необходимото количество амфетаминово олио за приготвянето му.

Максималното наказание за подобно престъпление според финландския Наказателен кодекс е 10 години лишаване от свобода. Деянието е наказуемо и по българското законодателство.

А. Т. е задържана на 08.01.2020 г. Пред Окръжен съд – Русе лицето изрази доброволно съгласие за незабавна екстрадиция.

Съдебният състав като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че искането е съобразено с изискванията на Закона за екстрадицията, както и че е налице валидна ЕЗА. Окръжен съд – Русе реши да се извърши предаване на А. Т. на Република Финландия за провеждане на наказателно производство срещу нея и определи мярка за неотклонение задържане под стража до фактическото й предаване на искащата държава.

Решението е окончателно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!