BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенка: Кой отговаря за чистотата на малката Виена?

Читателка изпрати до редакцията на БРЯГНЮЗ своето мнение за чистотата в града и въпросите, които я вълнуват

От редакцията публикуват писмото на русенката без редакторска намеса: 

„Драга редакция,

С добро чувство искам да попитам кмета, кой отговаря за ЧИСТОТАТА на малката Виена?

От много години всеки ден минавам по улиците в квартал „Възраждане“. Вървейки по улица „Неофит Рилски“, виждам пътен знак, легнал на тротоара (за „легнали полицаи“ съм чувала и виждала, но за легнали знаци не съм!). Планината от отпадъците до контейнерите ме накара да си мисля, че и новата 2021г. ще е като 2020-та!

Връщайки се по ул. „Плиска“, виждам, че част от тротоара е зает със стелещо се растение. Кой го е посадил в близост до бордюра и кой трябва да го поокастри малко? На тротоара покрай училище „Братя Миладинови“ е затрупано с шума. Времето дълго време беше сухо и топло, няма причина да не са събрани листата, преди да падне снегът, идва ЗИМА!

Тролейбусните спирки кой почиства, кой ги поддържа? Давам за пример спирката до Мелницата на ул. „Цар Освободител“, но тя не е единствена.

Бях писала преди много време за направените и асфалтирани тротоари пак по улица „Плиска“, трябваше пръст да се разстеле в зелените площи зад бордюрите… Нищо подобно още не е направено. Два самосвала пръст не може да се намерят и да се подравни теренът.

Това са въпроси, които вълнуват не само мен, а хиляди русенци. Трябва някой да отговори… Или по-точно работата да бъде свършена, ако някой получава заплата за това. Ако няма хора, да бъдат назначени, има много безработни…

С уважение,

Петранка Стоянова“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!